Ghid de marimi

În primul rând, ai nevoie de un centimetru de croitorie sau de o bandă de măsurat care poate fi confecționată dintr-un material flexibil, cum ar fi pânză, plastic flexibil sau orice material textil.

Următorul pas este să înfășori banda în jurul capului. Asigură-te că măsori deasupra urechilor, exact în zona în care preferi să porți pălăria.

Deși este strict un detaliu care ține de alegerea personală, specialiștii recomandă să măsori cea mai mare zonă a capului (unde este circumferința cea mai mare), mai exact locul în care se oprește o pălărie atunci când o pui pe cap.

După ce ai măsurat cu exactitate, consultă diagrama de mai jos cu mărimi și circumferințele în centimetri asociate pentru a-ți da seama de dimensiunea necesară.

Marimi Circumferinta in centimetri
S 55 cm
S 56 cm
M 57 cm
M 58 cm
L 59 cm
L 60 cm
XL 61 cm
XL 62 cm
XXL 63 cm

INFORMATII UTILE:

• Măsoară de mai multe ori pentru a te asigura că obții o dimensiune precisă.
• Nu trage de bandă astfel încât să stea mult prea strânsă pe cap; întotdeauna este recomandat să fie destul de fixă banda în jurul capului, atunci când măsori dimensiunea, dar NU foarte strânsă.
• Dacă mărimea pe care ai măsurat-o se încadrează între două dimensiuni din tabel, îți recomandăm să rotunjești spre mărimea mai mare, pentru a te asigura că te bucuri de confort atunci când porți pălăria.

Te rugăm să ții cont de următorul aspect:
Diagramele de dimensiuni sunt doar pentru referințe generale. Va rugam sa tineti cont de faptul ca modul in care o palarie se aseaza pe cap poate fi diferit de la un material la altul, sau de la un calapod la altul. Spre exemplu o canotiera cu peretii coroanei drepti se va simti mai lejera pe cap fata de o palarie fedora ai carei pereti urca intr-o forma conica.

Pentru micsorarea marimii palariei utilizam doua variante:

1. Set de doua benzi autoadezive, oferite gratuit, ce pot fi lipite de palarie in interior, sub banda din interiorul palariei, in fata, in spate sau pe laterale. Un set de doua benzi micsoreaza cu o marime.
2. Banda din interiorul palariei prevazuta cu un snur. Strangerea acestuia cu fiecare cm si blocarea cu o funda micsoreaza marimea cu cate un numar.